Her er Foghs nye spindoktor

Danske Bank-medarbejder skal hjælpe Anders Fogh Rasmussen med at jonglere pressen i Nato.

Jonas Torp Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, har ansat sin nye presserådgiver. Valget er faldet på 38-årige Jonas Torp, som tidligere har arbejdet for Dagbladet Børsen og senest som kundetilfredshedschef i Danske Bank.

Han kaster sig nu ud i, hvad der må være et af de mere omfattende kommunikationsstillinger, der er til at opdrive. Jonas Torp har ingen tidligere erfaring med at håndtere militære presserelationer, og han har i den kommende tid et større arbejde foran sig:

- Det er helt klart nogle lektier, som skal læses. Rollen er meget anderledes end den, jeg har haft i banken, og jeg har en masse ting, jeg skal have sat mig ind i, siger han til Berlingske.

Af samme årsag har han ingen kommentarer til, hvordan Nato skal profilere sig eller håndtere den kritik, som har ramt Anders Fogh Rasmussen og Natos rolle i forbindelse med krigen i Libyen.

De næste skridt

- De næste arbejdsopgaver kommer til at dreje sig om to ting. Den første arbejdspukkel bliver at sætte mig ind i den enorme organisation, Nato er. Efter det bliver det min vigtigste opgave at implementere Natos nye linje. Især udmøntningen og hvordan den skal formidles, siger Jonas Torp.

Han hentyder til Lissabon-topmødet sidste år, hvor Nato skulle lægge en plan for de næste ti års strategiske mål.

- Men det vil jeg på ingen måde kloge mig på nu, tilføjer han.

Jonas Torp arbejde i flere år som Bruxelles-korrespondent for Dagbladet Børsen, og har derfor flere internationale forretningsforbindelser og erfaring med det diplomatiske spil i EU. En af de største udfordringer i kommunikationsarbejdet bliver arbejdet i kulissen, mener han.

- En stor del af mit arbejde i Danske Bank har været at stå frem som talsmand, men det kommer jeg ikke til her. Nato har allerede et talsmandskorps, så mit arbejde bliver at koordinere og analysere pressestrategien. Det bliver en omvæltning, men fra banken har jeg erfaring med at arbejde med store personligheder, så jeg føler mig klædt på til den del af opgaven.

Jonas Torp  tiltræder stillingen i Nato den 1. maj.