Her er den mistænkte bag Chattanooga-skyderierne

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var 24-årige Mohammod Youssuf Abdulazeez, der torsdag aften dansk tid skød og dræbte fire marinesoldater i et angreb mod militære bygninger i den amerikanske delstat Tennessee.

Det skriver New York Times.

Angrebet efterforskes som et muligt terrorangreb, men myndighederne har bekræftet, at der ikke er et link til terrororganisationer.

Mohammod Youssuf Abdulazeez blev selv dræbt i skudvekslingen med politiet og dermed sluttede livet i en tidlig alder for manden, der var født i Kuwait, men som siden havde fået amerikansk statsborgerskab efter at være kommet til landet i 1996 med sine forældre.

Han voksede op i Hixson, Tenneesee og dimitterede i 2012 fra University of Tennessee med en bachelorgrad i elektroteknik. Inden da gik han på Red Bank High School, hvor han havde et bemærkelsesværdigt citat i den traditionelle årsbog.

»Mit navn skaber bekymring i hele landet. Hvad gør dit?«

Et citat, der i den grad er blevet relevant, efter at Mohammod Youssuf Abdulazeez mejede de fire marinesoldater ned fra sin bil.

Den 24-årige mand var imidlertid ikke på myndighedernes radar. En talsmand fra politiet har fredag bekræftet, at Abdulazeez ikke var undersøgt for terror og ikke stod på nogen terror-lister.

Hans far har dog for år tilbage været i søgelyset for at give økonomisk støtte til en organisation med mulige forbindelser til terrorister. Det sikrede ham en plads på en såkaldt ‘terrorist watch list’, som han siden er blevet slettet fra igen.

Spørger man tidligere naboer og klassekammerater, var der absolut intet, der tydede på problemer i familien - og slet ikke hos Mohammod Youssuf Abdulazeez.

»Han var venlig, sjov og rar. Jeg ville aldrig have troet det om ham,« siger Kagan Wagner, der gik i skole med ham på Red Bank High School.

Her gik han i øvrigt til wrestling med Kevin Emily som træner. Og heller ikke han har det mindste at udsætte på manden.

»Jeg gjorde altid, hvad jeg bad ham om. Jeg har aldrig haft nogen problemer med ham. Han var meget beskeden i skolen. Han var en rigtig god dreng,« siger han til CNN.

»Han var en utroligt venlig person. Han var helt ærligt en af de sjoveste, jeg nogensinde har mødt,« siger Ryan Smith, en anden wrestler fra Red Bank High School.

Her ses Abdulazeez i kamp:

Naboen Dean McDaniel har kendt familien i 17 år og har flere gange stødt på Mohammod Youssuf Abdulazeez, hvis søstre bl.a. har passet McDaniels børn.

»Han var en god knægt. Og de er gode mennesker. Jeg har aldrig haft nogen konflikt med dem,« siger han til CNN.

Men noget gik altså galt undervejs. ‘Hvad’ er det, som FBI og andre instanser nu forsøger at klarlægge efter torsdagens tragiske handling.