Her er den mest ventede arkitektur i 2017 - tre bygninger i Danmark er på listen

Blandt glasbroer og prestigemuseer findes tre danske byggeprojekter designet af danske arkitekter på CNNs lister over den mest ventede arkitektur i 2017.

Foto: Zaha Hadid Architects Fold sammen
Læs mere

Opfindsomhed og ny teknologi sætter i forening nye standarter for arkitekturen år efter år.

2017 bliver ingen undtagelse, og den amerikanske TV-station CNN har ved årsskiftet samlet en række af de mest ventede bygninger, der åbner i det nye år. På listen er blandt andet tre danske. Se hvilke i listen herunder:

Napoli-Afragola Højhastighedstogstation i Napoli, Italien

Denne nye togstation med sin hvide facade formet som en slange, skal omdefinere togrejser. Den 20.000 kvadratmeter store bygning er designet af Zaha Hadid Arkitekter.

Foto: Zaha Hadid Architects Fold sammen
Læs mere

Louvre Museum i Abu Dhabi, Forening Arabiske Emirater

Efter mere end fire års forsinkelse står en ny afdeling af det berømte parisiske museum Louvre klar til at åbne dørene i Abu Dhabi. Musset er tegnet af den verdensberømte franske arkitekt Jean Nouvel.

Foto: Jean Nouvel Ateliers Fold sammen
Læs mere

Lego House i Billund, Danmark

Det første danske byggeprojekt på CNNs liste er Legos nye hovedkvarter Lego House i Billund. Det er tegnet af den danske tegnestue BIG, som Bjarke Ingels står bag og med inspiration fra legoklodsens anatomi.

Foto: LEGO Fold sammen
Læs mere

Zeitz Museum i Cape Town, Sydafrika

Zeit Museum bliver et af det afrikanske kontinents største museer med sine knap 10.000 kvadratmeter. Museet er en transformation af nogle gamle siloer på havnen i Cape Town, og netop cementsiloerne vil udgøre mussets midte. Projektet er udført af Heatherwick Studio i London.

Foto: Heatherwick Studio Fold sammen
Læs mere

Huangshan bjerglandsby i Anhui, Kina

En helt ny by skal anlægges i bjergene ved Taiping søen i Kina. De op til 60 meter høje metalbygninger skal imitere bjergenes topologi og te-plantage-landskab. Projektet er udført af MAD Acrchitet.

Foto: MAD Architects Fold sammen
Læs mere

The Silo i København, Danmark

Endnu et projekt placeret i Danmark og med danske arkitekter bag er The Silo i den nye bydel i Københavns Nordhavn. The Silo er et lejlighedskompleks bygget i den gamle »Hvad-drikker-møller-silo« og er udpeget på CNNs liste for det ekstremt industrielle udseende. Bygningen er tegnet af tegnestuen COBE, som står bag flere bygninger i København.

Foto: COBE Fold sammen
Læs mere

Guardian kunstcenter i Beijing, Kina

Som nabo til den forbudte by opfører arkitekterne fra Büro Ole Scheeren et 6.000 kvadratmeter stort kunstcenter med eget hotel. Det er et af Beijings ældste auktionshuse, der skal ombygges til museum og beklædes med en glasfacade.

Yves Saint Laurent museum i Marrakech, Marokko

I alt to museer dedikeret til den franske modedesigner vil åben i 2017 i Paris og Marrakech. Bygningen i Marokko er designet med inspiration fra YSLs rene linjer og som en hyldest til kvindelige kurver. Det er den franske tegnestue Studio KO, der står bag projektet.

Foto: Studio KO Fold sammen
Læs mere

Blåvand Bunkermuseum i Blåvand, Danmark

Danske BIG Group er nævnt hele to gange på CNNs liste. Anden gang med Blåvand Bunkermuseum som i år vil stå færdigt i klitterne ved Varde. Der er tale om et »usynligt« musem bygget delvist under jorden, som det nye Søfartsmuseum i Helsingør, som BIG stod bag for et par år siden.

Foto: BIG / A.P. Møller Fonden Fold sammen
Læs mere

Centro Botin kulturcenter i Cantabria, Spanien

Et tidligere parkeringshus i det nordlige Spanien bliver i 2017 bygget om til et kunst-, kultur- og undervisningscenter hængende ud over havnefronten. Det er tegnestuen Luis Vidal + Architects, der står bag projektet.

Foto: Botín Centre Fold sammen
Læs mere

Museum for morderne kunst i Jakarta, Indonesien

Indonesien får sit første musum for moderne kunst i 2017. Det er den indonesiske filantrop og kunstsamler Haryanto Adikoesoemo der står bag projektet, som har været undervejs siden 2013 og det er tegnestuen Met Studio Design, som har tegnet bygningen.

Foto: Met Studio Design Fold sammen
Læs mere

Zhangjiajie Grand Canyon glasbro i Zhangjiajie, Kina

300 meter over Zhangjiajie Grand Canyon strækker sig en 400 meter lang glasbro, som den israelske arkitektvirksomhed Haim Dotan, har designet med inspiration fra filmen Avatar. Broen åbnede for en kort periode i august 2016, men på grund af overvældende interesse blev den lukket igen. Når verdens længste glasbro åbner igen i 2017 kan den holde til maks 800 fodgængere ad gangen.

Foto: Haim Dotan Fold sammen
Læs mere

Lejlighedskompleks 520 West 28th Street i New York, USA

Et eksklusivt lejlighedskompleks med udendørs haver og rundede vinduer opføres med udsigt til Hudson-floden på Manhatten. Penthouse-lejligheden på toppen af den 11 etager høje bygning kommer til at koste 50 mio. dollar. Ligesom togstationen i Napoli er det Zaha Hadid-arkitekter, der har designet bygningen.