Her er Clinton og Trumps skarpeste replikker fra præsidentdebatten

Der fløj hårde ord mellem de to præsidentkandidater, da de stødte sammen i den første af tre debatter.

Hillary Clinton vinker farvel til publikum efter den første af tre debatter mellem de to store partiers præsidentkandidater. Reuters/Lucas Jackson Fold sammen
Læs mere

Republikanernes Donald Trump og Demokraternes Hillary Clinton startede den første af tre præsidentdebatter med en høflig tone over for hinanden.

Det endte dog hurtigt ud i mundhuggeri.

Her følger et overblik over nogle af deres skarpeste replikker.

* Hillary Clinton

Om Donald Trump, som hun mener udviser "racistisk opførsel":

- Det har Trump gjort, lige siden han startede sin karriere i 1973 med at blive sagsøgt for racediskrimination, til han fremsagde sin racistiske teori, om at vores præsident ikke er født i USA, bare fordi han er sort.

Om Trumps opfordringer til russere om at hacke Demokraterne:

- Jeg var oprigtigt oprevet over at høre, at Donald Trump har inviteret Putin (Ruslands præsident, red) til at hacke amerikanere. Det er kommentarer som den, der gør, at Trump bliver dømt uværdig til at være præsident i meningsmålinger.

Om Trumps syn på kvinder:

- Det her er en mand, der har kaldt kvinder for svin og køtere. En mand, der har sagt, at graviditet er en hindring for kvinder i forretningsverdenen.

- Han har kaldt en skønhedsdronning for frøken gris (miss piggy, red). Han kaldte hende også frøken husholderske, fordi hun var latino. Hun har et navn, Donald. Hun hedder Alicia Machado, og hun kan ikke vente med at stemme til november.

* Donald Trump

Om USA's styrke:

- Vi vinder ikke længere. Under præsident Obama har vi mistet kontrollen med ting, vi selv har opfundet. Vi opfandt internettet, og nu slår Islamisk Stat og Rusland os med vores egen opfindelse.

Om "stop and frisk", en lov i New York, der gav politiet lov til at stoppe mistænkelige folk på gaden og visitere dem. Loven er blevet kraftigt kritiseret, fordi det primært var sorte, der blev stoppet. Loven er siden blevet dømt forfatningsstridig:

- I New York havde vi 2200 mord, og stop and frisk bragte det ned til 500. Det havde en fantastisk effekt på kriminalitet. Og jeg tror, at du er enig med mig, der er bare en politisk grund til, at du ikke kan sige det.

Om Hillary Clintons helbred:

- For at blive præsident for dette land, skal man have udholdenhed. Det tror jeg ikke, Hillary Clinton har. Jeg har styrke og et godt temperament. Jeg har et vindende temperament.

Om Obamas fødselsattest:

- Jeg er tilfreds med, at Obama har offentliggjort sin fødselsattest. Det var kun mig, der kunne få ham til at frigive det. Jeg koncentrerer mig nu om at nedkæmpe Islamisk Stat og bringe job til landet.

/ritzau/