Hele Tyskland overvåger kanslerens helbred: Tyske medier skriver om Merkels stole

Danmarks statsminister Mette Frederiksen mødes i dag med den tyske kansler, Angela Merkel.

GERMANY-DENMARK/
Tysklands kansler Angela Merkel mødes med Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANNIBAL HANSCHKE

Tysklands kansler, Angela Merkel, har i dag for første gang besøg af den nye danske statsminister, Mette Frederiksen (S).

De to har i dag holdt møde, og har netop afsluttet et pressemøde. Her har de fortalt, at Angela Merkel kommer på besøg i Danmark i løbet af 2020 i forbindelse med 100-års jubilæet for Sønderjyllands genforening.

Der er mødt flere tyske journalister op, end der normalt ville komme til sådan et møde. Det skyldes dog næppe den danske gæst. Men snarere, at den tyske presse i øjeblikket interesserer sig gevaldigt for kanslerens helbred.

De seneste uger har Merkel tre gange fået rysteanfald, mens hun har deltaget i officielle møder. Merkel har flere gange slået fast, at der ikke er grund til at være bekymret.

Ved modtagelsen af Mette Frederiksen var der sat stole op, så de to statsledere kunne sidde ned, mens de hørte nationalmelodierne blive afspillet. De rysteanfald, kansleren har fået hidtil, er opstået, mens hun har stået op.

Hos den tyske avis Bild og andre tyske medier er det lige nu tophistorie, at Merkel stik imod tradition sad ned under ceremonien, fortæller Lykke Friis, der er Berlingskes korrespondent i Berlin.

»Det må være de mest fotograferede stole i Tyskland. Måske i hele Europa,« siger Lykke Friis.

Merkel fik for første gang et rysteanfald under hedebølgen i juni, da Merkel tog imod den nye ukrainske præsident Volodimir Zelenskij.