Held i uheld bag anholdelse af terrormistænkt

En 24-årig terrormistænkt fransk mand kom ved et uheld til at skyde sig selv i benet, hvilket førte til hans anholdelse. Han sættes også i forbindelse med drabet på en kvinde.

Hotel-Dieu-hospitalet, hvor den terrormistænkte mand befinder sig. Fold sammen
Læs mere
Foto: YOAN VALAT

FRANKRIG: Det var held i uheld, da en 24-årig mand, der sandsynligvis havde planer om at begå terrorangreb mod kirker i Paris, skød sig selv i benet med en af hans skydevåben.

Den unge mand, der er af algerisk oprindelse, tilkaldte ifølge france24.com en ambulance, efter at han ved et uheld havde skudt sig selv i benet.

Da ambulancefolk og politi kom frem, fulgte de blodspor til mandens bil, som viste sig at indeholde et større arsenal af skydevåben, skudsikre veste og flere mobiltelefoner.

I mandens lejlighed har politiet efterfølgende fundet dokumenter på arabisk med henvisning til al Qaeda og Islamisk Stat, blå blink, som ligner politiets og kan sættes på taget af biler, og orange armbånd, som bruges af politiet.

Ifølge den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, viser de mange fund, at manden uden tvivl havde planer om at udføre et terrorangreb.

»Der er fundet detaljerede dokumenter, der uden for at tvivl viser, at den pågældende planlagde et snarligt angreb, formentlig på en eller to kirker,« siger Bernard Cazeneuve.

DNA fra den 24-årige mand, der er registreret som IT-studerende, forbinder ham også til drabet på en 32-årig fransk kvinde, der blev fundet dræbt af tre skud i en bil nær Paris. Der er endnu uvist, hvad der ligger bag til drabet på kvinden.

Ifølge BBC har de franske myndigheder været under overvågning af landets sikkerhedstjeneste, som inden for de seneste år har undersøgt manden to gange, men ikke fundet grund til yderligere undersøgelser.

Manden havde angiveligt også planer om at rejse til Syrien for at kæmpe i borgerkrigen.

Frankrig har siden januar og terrorangrebet mod Charlie Hebdo og et jødisk supermarked, hvor 17 blev dræbt, været i forhøjet alarmberedskab. 10.000 ekstra politibetjente har siden da været sendt ud for at overvåge steder som jødiske skoler og synagoger over hele landet.