Hedebølge aftager i Canada – men naturbrande fortsætter

I knastørre naturområder i provinsen British Columbia er der alene registreret 136 naturbrande.

Den lille by Lytton med omkring 1000 indbyggere blev midt på ugen næsten helt ødelagt af en brand, som menes at have kostet mindst to mennesker livet. Lytton ligger 250 kilometer nord for Vancouver. Ifølge BBC spredte branden i Lytton sig på 15 minutter til 90 procent af alle bebyggelser. Darryl Dyck/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den ekstreme hedebølge i det vestlige Canada er aftagende, men en udbredt tørke og fortsat høje temperaturer holder gang i et stort antal naturbrande.

I knastørre naturområder i provinsen British Columbia er der alene registreret 136 naturbrande.

Tidligere på ugen blev der målt temperaturer på næsten 50 grader Celsius i den vestlige provins, men temperaturerne er siden faldet mærkbart.

»Men de er stadig over gennemsnittet,« oplyser Cliff Chapman i brandkorpset Wildfire Service.

Den lille by Lytton med omkring 1000 indbyggere blev midt på ugen næsten helt ødelagt af en brand, som menes at have kostet mindst to mennesker livet.

Lytton ligger 250 kilometer nord for Vancouver. Ifølge BBC spredte branden i Lytton sig på 15 minutter til 90 procent af alle bebyggelser.

Det er stadig for varmt i området til at sende efterforskere til Lytton.

Hundredvis af mennesker er evakueret i de områder, hvor naturbrandene er. Hedebølgen har ført til hundredvis af uventede dødsfald – specielt blandt ældre.

De fleste skovbrande er udløst af lynnedslag.

Det er ikke kun British Columbia, der har oplevet massiv varme de seneste dage. Også provinserne Alberta, Saskatchewan og Manitoba har været ramt. Samtidig har der i de amerikanske delstater Oregon og Washington været varmerekorder, hvor temperaturen flere dage i træk var over 47 grader.

Temperaturerne i det nordvestlige USA og sydvestlige Canada steg på grund af højtryk, der dannede en slags kuppel med varm luft over regionen, der også er kendt som Pacific Northwest.

/ritzau/AFP