Heathrow atter åbnet for flytrafik

Lufttrafikken normaliseres over London efter massivt nedbrud i trafikkontrollens computersystem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

STORBRITANNIEN: Efter trafikkontrollen i Londons lufthavne og specielt Heathrow har været ramt af computerproblemer, melder lufthavnen nu ifølge Reuters, at alt igen fungerer normalt.

»Flyene ankommer og flyene letter, men check venligst status for deres fly, inden De begiver dem til lufthavnen«, lyder en meddelelse fra lufthavnen.

Mange tusinde passagerer, der i øjeblikket befinder sig i fly eller terminalerne omkring Londons lufthavne, har måttet væbne sig med tålmodighed.

En teknisk fejl hos et kontrolcenter lagde alt lufttrafik død over den engelske hovedstad .

Der var i starten tvivl om, hvorvidt man reelt havde indstillet al lufttrafik, eller om den tekniske fejl blot førte til restriktioner. Ifølge NATS, der kontrollerer lufttrafikken i det meste af England, har man blot indført restriktioner, men hos hovedstadens største lufthavn, Heathrow, blev alle fly holdt på jorden, mens en af de andre store lufthavne i byen, Gatwick, meldte om massive forsinkelser.

Det er ventet, at problemerne i London kan medføre massive forsinkelser på flyruter verden over, fordi den britiske hovedstad er et den globale lufttrafiks knudepunkter.