Harris beskylder Trump for magtmisbrug efter afslørende samtale

Kommende vicepræsident Kamala Harris og republikaner kritiserer Trumps forsøg på at omgøre valgresultat.

 
Den afgående præsident, Donald Trump, kan have brudt loven. Lørdag ringede han til indenrigsministeren i delstaten Georgia og bad ham om at »finde« 11.780 stemmer til ham, så Trump kunne få vendt valgnederlaget til en sejr i svingstaten. Lyd: Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Washington D.C.. Præsident Donald Trump er desperat og misbruger sin magt. Det mener USA's kommende vicepræsident, Kamala Harris.

Udmeldingen kommer, efter at Trump angiveligt har bedt delstaten Georgias indenrigsminister, Brad Raffensperger, om at "finde" flere stemmer i hans favør.

- Trumps handlinger afslører, hvor desperat han er, siger Harris under en begivenhed i byen Savannah i Georgia søndag aften lokal tid.

Ved begivenheden i delstaten fører Harris valgkampagne på vegne af to demokrater, der kæmper om Georgias senatspladser.

Harris kalder videre Trumps forsøg på at omgøre efterårets valgresultat i Georgia for "skamløst, kraftigt magtmisbrug".

Også den republikanske kongresrepræsentant Adam Kinzinger reagerer kraftigt på avisen Washington Posts afsløringer i form af en lækket telefonsamtale mellem Trump og Raffensperger.

- Det er fuldstændig afskyeligt. Ethvert kongresmedlem, der overvejer at modsætte sig valgresultatet, kan ikke gøre det med god samvittighed i lyset af det her, skriver Kinzinger på Twitter.

Søndag aften dansk tid offentliggjorde Washington Post et klip fra en timelang samtale mellem Trump og Raffensperger.

Under samtalen forsøgte Trump ifølge avisen både at smigre, bønfalde og true sin partifælle Raffensperger til at omgøre valgresultatet.

- Folk i Georgia er vrede, folk i landet er vrede, sagde Trump på den optagelse, Washington Post er kommet i besiddelse af.

- Og der er ikke noget i vejen med at sige, at du ved, øh, at du har regnet på det igen, lød det fra præsidenten.

/ritzau/AFP