Har du hørt om San Escobar? Nej, vel? Polsk udenrigsminister opfandt et land

Tirsdag fortalte den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, pressen, at han havde et officielt møde med det caribiske land San Escobar. Den udtalelse har medfødt et rungende latterbrøl på de sociale medier, for San Escobar eksisterer ikke.

Den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, arbejder på at sikre Polen en midlertidig plads i FNs Sikkerhedsråd. I den forbindelse udtalte han til pressen, at han havde et officielt møde med landet San Escobar. Et land, som ikke eksisterer. Det har fået Twitter til at bryde ud i latter.   Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHANIE LECOCQ

Kan du huske, hvor San Escobar ligger? Ved du, hvordan deres flag ser ud?

Nej? Så er det måske, fordi San Escobar ikke eksisterer.

Den polske udenrigsminister, Witold Waszczykowski, arbejder på at sikre Polen en midlertidig plads i FNs Sikkerhedsråd fra 2018-2019, og i den forbindelse har han en række officielle møder med lande, der kan bakke op om Polens kandidatur.

Da Witold Waszczykowski tirsdag var i New York, fortalte han pressen, at han havde møder med omkring 20 lande, herunder også caribiske nationer »såsom Belize og San Escobar«. Det skriver flere polske og internationale medier.

Udtalelsen har fået hele verden til at bryde ud i et kollektivt latteranfald. San Escobar findes nemlig ikke.

Og dog. Kort efter udenrigsministerens udtalelse havde San Escobar sin egen Twitter-profil, sit eget flag og hashtag.

»Efter møder med UM (udenrigsminister, red.) Waszczykowski bakker Den Demokratiske Folkerepublik San Escobar fuldstændig op om Polens kandidatur til Sikkerhedsrådet,« skrev San Escobar på Twitter.

San Escobars Twitter-konto har også annonceret, at det polske flyselskab LOT fremover vil flyve til San Escobar dagligt, og at de to lande har indgået en aftale om visafri rejser fra 15. januar.

Og San Escobar skulle eftersigende være et helt fantastisk sted at rejse hen. Det fiktive land reklamerer med hvide strande, palmer, klart blåt hav og en opblomstrende vinindustri.

En talsperson for den polske udenrigsminister har efterfølgende forklaret, at det var en fortalelse fra Witold Waszczykowskis side, og at han ville sige Saint Kitts og Nevis, et caribisk land bestående af to øer.