Handelssamtaler mellem USA og Kina fortsætter weekenden over

Trump ser gode chance for at indgå handelsaftale med Kina, siger han efter møde med vicepremierminister.

Præsident Donald Trump ser til i baggrunden, mens Kinas topforhandler Liu He (tv) taler med USA's chefforhandler Robert Lighthizer (th) i Det Hvide Hus fredag eftermiddag lokal tid. Handelssamtalerne fortsætter weekenden over. Mandel Ngan/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Washington. Handelssamtalerne mellem USA og Kina er forlænget hen over weekenden for at give parterne mere tid til at finde en løsning, der kan afslutte handelsstriden mellem de to stormagter.

Det oplyser USA's præsident, Donald Trump, ifølge Reuters.

De amerikanske og kinesiske forhandlere har gjort fremskridt under de seneste to dages samtaler i Washington.

Det oplyser Trump, efter at han fredag i Det Hvide Hus havde haft et møde med Kinas vicepremierminister, Liu He, der er Kinas topforhandler i handelssamtalerne.

- Jeg tror, at vi begge fornemmer, at der er en rigtig god chance for at opnå en aftale, siger Trump.

Han har sat den 1. marts som deadline for at opnå et gennembrud. Men han antyder, at tidsfristen kan rykkes.

- Hvis det går godt, så kan jeg godt se den blive forlænget, siger han ifølge AFP.

Det vil indebære, Trump venter med at gennemføre en bebudet forhøjelse af toldsatsen.

Han har med virkning fra den 2. marts varslet en stigning til 25 procent fra nu 10 procent på kinesisk varer til en værdi af 200 milliarder dollar.

Trump oplyser også, at han i i marts sandsynligvis vil holde et handelsmøde med Kinas præsident, Xi Jinping.

- Vi venter, at der bliver afholdt et møde i en ikke så fjern fremtid. Sandsynligvis ret snart i marts måned, siger han.

Kina har konsekvent fulgt op USA's toldforhøjelser. Den såkaldte handelskrig mellem klodens to største økonomier har fået flere økonomer til at frygte for konsekvenserne for den globale økonomi.

Torsdag advarede Christine Lagarde, topchef for Den Internationale Valutafond (IMF), igen om, at spændingerne mellem de to lande udgør en stor risiko for den økonomiske vækst.

- Jeg krydser mine fingre hver morgen og mine tæer hver nat, fordi jeg håber, at det ender med, at de finder en måde at ordne det på, sagde Lagarde om striden til det amerikanske radioprogram Marketplace.

/ritzau/