Han overlevede flystyrt: Brasiliansk fodboldspiller er vågnet fra koma - og husker intet

Da 31-årige Neto vågnede fra koma, spurgte han angiveligt, hvilket hold der vandt det sydamerikanske mesterskab, og hvorfor han ikke selv havde været i stand til at spille.

Arkivfoto: Flyet, der havde det brasilianske fodboldhold Chapecoense om bord, styrtede ned nær Medellin sidst i november. 81 personer var om bord. Neto er en af tre overlevende fodboldspillere fra flystyrtet. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUIS ACOSTA

Den brasilianske fodboldspiller Hélio Hermito Zampier Neto, der var en af de eneste overlevende efter flystyrtet i Colombia for to uger siden, er ude af koma.

Det skriver flere internationale medier, blandt andet ABC News.

Hélio Hermito Zampier Neto, der bare bliver kaldt ved sit efternavn Neto, har dog ingen erindring om flystyrtet.

Da han vågnede fra koma i weekenden, spurgte han angiveligt, om hvilket hold der vandt det sydamerikanske mesterskab, Copa Sudamericana, og hvorfor han ikke selv havde været i stand til at spille. Det fortæller holdets læge, Edson Stakonski, ifølge ABC News.

Lægerne på San Vicente Foundation Hospital i Rionegro, hvor Neto er indlagt, har besluttet at vente med at fortælle fodboldspilleren om styrtet, indtil hans tilstand er mere stabil.

Kun to andre spillere foruden ham overlevede styrtet. Det drejer sig om Chapecoenses forsvarsspiller Alan Ruschel og reservemålmand Jackson Follmann.

71 personer dræbt

Flyet styrtede ned i det nordvestlige Colombia nær byen Medellin 29. november.

71 af de 81 personer om bord blev dræbt, herunder 19 af Netos holdkammerater.

Årsagen til flystyrtet bliver i øjeblikket undersøgt. Den første foreløbige undersøgelse pegede på en elektronisk fejl, men muligheden for, at flyet løb tør for brændstof, er også nævnt flere gange.

Det brasilianske fodboldhold var på vej til Colombia for at spille en afgørende kamp mod det colombianske klubhold Atlético Nacional i to finalekampe i Copa Sudamericana-turneringen. Det er den næstvigtigste fodboldturnering for klubhold i Sydamerika og kan sammenlignes med Europa League i Europa.

Chapecoense er siden - på opfordring fra finalemodstanderne Atlético Nacional - blevet kåret som vinder af Copa Sudamericana 2016.