Han kom til Manchester Arena som tigger. Han forlod stedet som helt

Chris Parker, en 33-årig fattig tigger, bliver efter mandagens terrorangreb i Manchester hyldet for at hjælpe tilskadekomne. En indsamling til ham er nu på over 300.000 kroner.

Billedet er fra gofundme.com. Fold sammen
Læs mere

Den rigtige mand på det rigtige sted på et helt forfærdeligt tidspunkt.

Hjemløse Chris Parker på 33 år var mandag aften uden for Manchester Arena, fordi det er et godt sted at tigge. Men Chris Parker endte med at lave noget helt andet.

I stedet for at løbe i sikkerhed, efter bomben gik af under Ariana Grande-koncerten inde i arenaen, løb Chris Parker hen til ofrene. Han hev søm ud af børns arme og fra en lille piges ansigt. Han hjalp en anden pige, som havde mistet sine ben, og fik hende pakket ind i en t-shirt. Og han holdt en døende kvinde i sine arme.

Inden bomben gik af, tiggede Chris Parker håndører fra koncertgængere på vej fra Manchester Arena til togstationen overfor. Efter trykbølgen fra bomben tvang ham i gulvet, handlede han med overmåde sympati.

Mellem røg og skrig fandt han en lille pige:

»Jeg pakkede hende ind i en merchandise t-shirt, og jeg spurgte hende, hvor hendes mor og far var. Hun svarede, at hendes far var på arbejde, og at moren stadig var derhenne,« fortæller Chris Parker til The Telegraph. Han vurderede, at moderen var død af sine kvæstelser.

Chris Parker, der har sovet i Manchesters gader i omkring et år, fortæller, at han også tilså en omkring 60-årig kvinde, der var særligt slemt tilredt efter bomben.

»Hun døde i mine arme.«

Chris Parkers heltedåd har fået en mand til at starte en crowdfunding-indsamling til ham, der i skrivende stund står til at donere over 300.000 kroner.

En anden tigger, Stephen Jones, på 35 år, var ligeledes til stede, da bomben, der dræbte 22 og sårede 59, gik af. Også han hjalp tilskadekomne og blev interviewet af mediet itv NEWS:

»Bare fordi jeg er hjemløs, betyder det ikke, at jeg ikke har et hjerte, eller at jeg ikke er menneskelig. Jeg vil gerne tro, at andre ville have hjulpet mig, havde jeg brug for hjælp,« fortæller Stephen Jones.

En indsamling til ham er ligeledes blevet startet, også med 300.000 kroner indsamlet indtil videre.