»Han er ikke perfekt, men hvem er det?«

Den slagne republikaner Rick Perry peger på Newt Gingrich som Obamas udfordrer. »Han er ikke perfekt, men hvem er det?«

ARKIVFOTO. Newt Gingrich og Rick Perry giver hinanden hånden under en tv-debat. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALEX WONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er det officielt. Texas-guvernøren Rick Perry er ude af ræset om at blive Barack Obamas udfordrer ved USAs præsidentvalg i november.

På et pressemøde i South Carolina torsdag bekræftede Perry, at han indstiller sin kampagne omgående og tager hjem til Texas.

Perry peger i stedet på Newt Gingrich som republikanernes præsidentkandidat. På pressemødet kaldte han Gingrich en »konservativ visionær« og tilføjede:

- Han er ikke perfekt, men hvem er det?

Trods en massiv kampagne i Iowa fik Rick Perry kun en femteplads ved primærvalget. I New Hampshire sluttede han sidst. Men alt det var glemt på dagens pressemøde:

- Denne kampagne har aldrig handlet om kandidaterne. Jeg stillede op, fordi jeg elsker dette land. Denne mission er større end nogen mand, fastslog Perry.

Han understregede samtidig, at »missionen« stadig er klokkeklar:

- Målet er ikke alene at fjerne Obama som præsident. Målet er at erstatte ham med en ægte, konservativ præsident, sagde Perry.

De seneste måneder har været en lang skuffelse for den stærkt religiøse guvernør. I september sidste år lå han sikkert i spidsen for det republikanske kandidatfeltet, og i en NBC-måling fik han i slutningen af august 32 procent af de republikanske stemmer mod bare 18 procent til Mitt Romney.

I dag peger meningsmålingerne dog på, at Romney vil vinde kampen om at blive republikanernes præsidentkandidat.