Han er ekspert i seriemordere – men det hele er løgn – også mordet på hans kone

Et hold anonyme bloggere begyndte at kradse i den franske succesforfatter Stéphane Bourgoins fortid. Det viser sig, at hans glorværdige karriere bygger på løgne.

Den berømte franske forfatter Stéphane Bourgoins karriere bygger på opdigtede fortællinger, har en stribe bloggere afsløret. Bourgoin indrømmer blankt sine løgne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privat
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stéphane Bourgoins over 40 bøger om seriemordere er solgt i millioner af eksemplarer i Frankrig.

I årevis har han været én af landets førende eksperter i seriemordere og har været vært på adskillige TV-programmer om mordgåder og bestialske drab.

Nu viser det sig, at hele hans karriere bygger på løgne, skriver The Guardian.

Han har fortalt, at han har mødt flere end 70 seriemordere – blandt andre den amerikanske kultleder og massemorder Charles Manson – og er uddannet hos FBI i Quantico i Virginia. Begge dele er løgn.

Stéphane Bourgoin har gentagne gange forklaret, at hans interesse for seriemordere skyldes, at hans egen kone blev myrdet i 1976 af en mand, som to år senere indrømmede at have begået flere mord. Det er også løgn.

Det passer i øvrigt heller ikke, når Stéphane Bourgoin har fortalt, at han tidligere har været professionel fodboldspiller.

Det var et anonymt franske bloggerkollektiv – 4ème Oeil Corporation – der først begyndte at kradse i Stéphane Bourgoins løgne i januar. Nu erkender han så over for avisen Le Parisien, at hele hans karriere bygger på opdigtede fortællinger.

Han hævder, at han lider af mytomani – en sygelig trang til at fortælle løgne.

»Jeg indrømmer mine fejl fuldstændigt. Jeg skammer mig over at have løjet og skjult ting,« siger han.

Løgnen om den dræbte kone er løst baseret på en ung kvinde, Susan Bickrest, som i 1975 blev dræbt af seriemorderen Gerald Stano. Han blev henrettet i 1998, efter at han indrømmede at have dræbt 41 kvinder.

Stéphane Bourgoin siger nu, at han mødte Susan Bickrest på en bar i Florida, inden hun blev dræbt.

»Det var noget bullshit, jeg fandt på,« siger han til Le Parisien.

»Jeg ønskede ikke, at folk skulle kende den rigtige identitet på én, som ikke var min partner, men én, som jeg havde mødt fem eller seks gange i Daytona Beach,« siger han.

Stéphane Bourgoin vil nu søge psykologhjælp, siger han.

»Jeg er dybt ked af det. Jeg er flov over, hvad jeg har gjort. Det er fuldstændig latterligt,« siger han.

Forlaget Éditions Grasset har suspenderet udgivelsen af en ny Bourgoin-bog, der skulle være udkommet i løbet af de kommende uger. Det er uvist, om TV-stationen France 2 vil stoppe en igangværende dokumentarserie om seriemordere, hvor Stéphane Bourgoin medvirker som ekspert.