Han er 1800-tallets sidste mandlige overlever

Japanske Jiroemon Kimura er med sine 115 år verdens ældste, levende mand. Men endnu mere opsigtsvækkende er han den sidste levende mand født før 1900.

115-årige Jiroemon Kimura er verdens ældste mand og den sidste levende mand født i 18oo-tallet Fold sammen
Læs mere
Foto: Kyotango City

Titlen som verdens ældste, levende person skifter af naturlige grunde hænder ret ofte. Siden den 17. december har æren tilhørt japanske Jiroemon Kimura, der har den ringe alder af 115 år.

Det er noget af et helbredsmæssigt skulderklap at blive kåret til verdens ældste, levende person, men endnu mere exceptionelt, så er Jiroemon Kimura den sidste levende mand, der er født i 1800-tallet.

Den 115-årige japaner blev født 19. april 1897 i oplandet til den japanske storby Kyoto. Han har syv børn, hvoraf fem stadig lever, og desuden har han 13 tip-tip-oldebørn.

Han var stadig et barn, da dronning Victoria fejrede sit diamant-jubilæum som regent, og han har op- og overlevet Kyoto store jordskælv i 1927, der dræbte 3.000 mennesker.

Der er dog stadig en række levende kvinder tilbage fra det 19. århundrede. De fleste af dem er som Jiroemon Kimura fra Japan, mens en stor del er fra USA.

I slutningen af december bliver Jiroemon Kimura verdens ældste mand nogensinde, hvor han - såfremt han lever - overgår dansk-amerikanske Christian Mortensen.