Han brød ind på Nancy Pelosis kontor. Nu vil han sættes fri: »De lukker alle andre ud«

Richard Barnett er hovedpersonen på et af de mest sete billeder fra stormløbet mod Kongressen, hvor han brød ind på Nancy Pelosis kontor. Nu er han utilfreds med sit fængselsophold. Selv mener han, at han burde være en fri mand, mens han venter på rettens dom.

Richard Barnett, som hjemme i Arkansas går under navnet Bigo, og som indtog kongresformand Nancy Pelosis kontor. Fold sammen
Læs mere
Foto: Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix

Han brød ind på Nancy Pelosis kontor. Satte sig mageligt i hendes stol og smækkede benene op på skrivebordet, som var kontoret hans. Han tillod sig at rode hendes computer og personlige ejendele igennem og gik derfra med et brev stilet til Nancy Pelosi. Smilet på Richard Barnetts ansigt var stort den januardag. Siden er det dog stivnet en hel del.

Barnett meldte sig selv efter angrebet på Kongressen – billeder af hans indtrængen på Repræsentanternes Hus' formands kontor 6. januar var allerede godt og grundigt spredt på internettet, godt hjulpet på vej af hovedpersonen selv – og han har siden siddet fængslet, mens han venter på, at der bliver afsagt dom i hans sag.

Richard Barnett brød ind på formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosis, kontor under stormløbet mod Kongressen. Barnett påstår i retten, at han ikke bliver behandlet »fair«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Shawn Thew/EPA/Ritzau Scanpix.

Og nu er ventetiden tilsyneladende ved at være lidt for lang for den 60-årige mand fra Arkansas.

Under en virtuel høring ved domstolene i Washington, D.C. torsdag fik Barnett et decideret raserianfald, da dommeren meddelte, at næste høringsdato i Barnetts sag ville finde sted i maj.

Han råbte både ad dommeren og sine egne advokater, at det ikke var »retfærdigt«, at han her flere uger efter sin anholdelse fortsat sidder fængslet.

Det skriver flere medier, blandt andre The Washington Post.

»De trækker det her ud,« råbte han:

»De lukker alle andre ud, der har gjort meget værre ting.«

Barnett havde håbet, at han kunne opholde sig i sit eget hjem, mens han ventede på den endelige domsdato, der skal fastslå hans skyld eller uskyld.

Richard Barnett identificerer sig som »hvid nationalist« og er bestemt ikke bange for at kæmpe for sin sag.

»Jeg kom skrigende og sparkende til verden badet i en anden persons blod. Jeg er ikke bange for at forlade verden på samme måde,« har han tidligere udtalt til The Washington Post.

Men kampen må altså foregå fra fængslet lidt endnu. Dommeren fastholdt, at næste retsmøde er i maj. Barnett står til knap et års fængsel, hvis han dømmes skyldig.