Hamas truer med angreb på Israels største lufthavn

Gruppen advarer flyselskaber om, at man vil angribe Ben Gurion International Airport med raketter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Militante palæstinensere i Hamas advarer luftfartselskaber om, at gruppen vil angribe Israels største lufthavn, Ben Gurion International Airport, med raketter affyret fra Gaza. Det sker i en erklæring, som gruppen ifølge nyhedsbureauet Reuters har offentliggjort sent fredag.

Hamas opfordrer samtidig flyselskaberne til at indstille deres flyvninger til lufthavnen.

Ben Gurion International Airport har været fuldt operationel, siden Israel begyndte sin offensiv mod Gaza tirsdag.

Internationale flyselskaber har således fortsat benyttet sig af lufthavnen på trods af de daglige raketangreb mod Tel Aviv, der oftest er blevet opfanget af landets missil-forsvarssystem »Iron Dome«.

Ifølge Hamas har gruppen allerede sendt mindst en raket mod lufthaven fredag, men der har ikke være rapporter om raketnedslag nær lufthaven.

Tabstallet for de israelske angreb i Gaza steg ifølge BBC fredag til 100 samtidig med, at raketter fra Gazastriben stadig regner ned over Israelsk territorium.

Af frygt for at fjendtlighederne skal eskalere, har Barack Obama taget kontakt til den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, med et tilbud om at mægle mellem parterne, oplyste Det Hvide Hus tidligere fredag.

»USA er fortsat parat til at arbejde for en indstilling af fjendtlighederne, herunder en tilbagevenden til våbenhvileaftalen fra november 2012,« har Obama fortalt Netanyahu under en telefonsamtale.