Hamas og Israel enige om 12 timers våbenhvile

Hamas-bevægelsen og Israel har indvilliget i at holde en 12 timer lang våbenhvile, som indledes lørdag morgen.

I et halvt døgn får Gazastribens indbyggere en pause fra lyden af israelske kampfly og geværild. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCO LONGARI

I et halvt døgn får Gazastribens indbyggere en pause fra lyden af israelske kampfly og geværild.

Den palæstinensiske Hamas-bevægelse og Israels regering er gået med til at holde en 12 timer lang pause i kamphandlingerne med begyndelse lørdag morgen, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hamas-talsperson Sami Abu Zuhri oplyser, at alle militante grupper i Gaza er gået med til den midlertidige humanitære våbenhvile, som, oplyser han, er blevet aftalt under mægling fra FN.

Også Israel vil lørdag morgen lægge våbnene for at holde en 12 timer lang våbenhvile, oplyser det israelske militær, der dog vil fortsætte med at lede efter tunneler mellem Gazastriben og Israel under våbenhvilen.

Der har været blandede meldinger om, hvornår den midlertidige våbenhvile starter, men den skulle ifølge Reuters begynde allerede klokken 07.

Ifølge de palæstinensiske sundhedsmyndigheder har 865 palæstinensere, primært civile, mistet livet i løbet af den snart tre uger lange konflikt. I samme periode har 35 israelske soldater og tre civile israelere mistet livet.

Fredag afviste Israel et forslag til en våbenhvile, og lørdag mødes udenrigsministre fra blandt andet USA, Storbritannien, Tyskland, Tyrkiet og EUs udenrigspolitiske chef i Paris i Frankrig for at finde ud af, hvordan man kan bragt Israel og Hamas tættere på en endelig våbenhvileaftale.