Hamas beskyldes for attentat mod palæstinensisk leder

Præmieminister Rami Hamdallah kom ikke noget til ved eksplosion under sjældent besøg i Gaza.

Palæstinensernes premierminister, Rami Hamdallah, kom ikke noget til ved en eksplosion tirsdag, som beskadigede tre biler i hans konvoj under et besøg i Gazastriben. Reuters/Mohammed Salem Fold sammen
Læs mere

Jerusalem. En eksplosion rystede tirsdag en konvoj med den palæstinensiske premierminister, da han var på et sjældent besøg i Gazastriben. Der er frygt for, at det var et attentatforsøg.

Premierminister Rami Hamdallah kom ikke noget til ved eksplosionen, som Det Palæstinensiske Selvstyre beskylder militante fra Hamas for at stå bag.

Den palæstinensiske efterretningschef, Majid Faraj, som også var med i kolonnen, kom heller ikke noget til.

Eksplosionen beskadigede tre køretøjer i premierministerens konvoj. Bilernes vinduer blev sprængt i stykker, og på en bildør var der blod.

Hamdallah, som normalt er på Vestbredden, ankom til Gaza for at indvie et længe ventet miljøprojekt. Det er blandt andet finansieret af Verdensbanken, EU og flere europæiske regeringer.

Projektet er blevet forsinket i adskillige år som følge af politisk uro, en egyptisk-israelsk blokade og strømafbrydelser.

Hamas har kontrollen over Gazastriben.

I en erklæring, som flere palæstinensiske medier har bragt, siger præsident Mahmoud Abbas, at det var "en fej handling at angribe Hamdallahs konvoj", og at han giver Hamas skylden.

Det palæstinensiske selvstyre ledes af den moderate Fatah-bevægelse, som har underskrevet en forsoningsaftale med Hamas. Men der er fortsat stærke spændinger mellem de to grupper.

I 2007 lykkedes det Hamas at vinde kontrollen over Gaza fra Fatah, der støttes af Vesten.

Hamas bliver af USA, EU og Israel betragtet som en terrororganisation.

/ritzau/AP