Hamas-aktivister er anholdt på Vestbredden

Drabene på fire jødiske bosættere på Vestbredden har fået de palæstinensiske sikkerhedsstyrker til at anholde snesevis af hamas-aktivister.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Palæstinensiske sikkerhedsstyrker på Vestbredden har anholdt snesevis af hamas-aktivister som en reaktion på et angreb på jødiske bosættere på Vestbredden, siger en højtstående sikkerhedskilde.

Hamas-bevægelsens væbnede gren, al-Qassam-brigaderne, har taget skylden for drabene på fire jødiske bosættere nær Hebron tirsdag.

- Snesevis af hamas-medlemmer er blevet anholdt fortrinsvis i Hebron-området og rundt om på Vestbredden. Vi undersøger, om de har forbindelse til skyderiet. Vi vil foretage flere anholdelser, siger kilden.

Hamas-kilder på Vestbredden siger, at omkring 150 aktivister, heriblandt fremtrædende partimedlemmer, er blevet anholdt.

Palæstinensernes premierminister, Salam Fayyad, har svoret, at han vil forhindre en gentagelse af den type angreb.

Tirsdagens drab er det værste angreb mod israelere på Vestbredden i fire år.

Angrebet kommer, netop som Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, skal mødes med USA's præsident, Barack Obama, i et forsøg på at få gang i forhandlingerne om fred i Mellemøsten.

/ritzau/Reuters