Haleparti fra forsvundet AirAsia-fly kan være lokaliseret

Eftersøgningen af vraget af det savnede AirAsia-fly QZ8501 kan have nået et gennembrud efter fundet af det, der menes at være flyets halesektion, hvor de vigtige sorte bokse er placeret.

Læs mere
Fold sammen

Halepartiet på det forsvundne AirAsia-fly er sandsynligvis blevet lokaliseret.

Det oplyser kaptajnen på et af de indonesiske fartøjer, der deltager i eftersøgningen af det savnede AirAsia-fly, som pludselig forsvandt fra radarskærmene 28. december på vej fra Surabaya i Indonesien til Singapore.

Adskillige skibe og fly deltager i eftersøgningen af flyet, der menes at være styrtet i havet ud for Borneos kyst.

Fundet af det, der menes at være halepartiet, er dog ikke endelig bekræftet af chefen for den indonesiske redningstjeneste.

»Det formodes at være halepartiet. Nu prøver vi at få det bekræftet,« siger kaptajn Fransiskus Bambang Soelistyo ifølge Reuters.

Hvis det er halepartiet, vil det være et stort fremskridt, da flyets sorte bokse er lokaliseret i halepartiet, skriver Reuters.

Eftersøgningen besværliggøres fortsat at hårdt vejr i området, der gør det umuligt for dykkere og undervandskameraer at inspicere de fem vragdele, der er lokaliseret ved hjælp af sonar-teknologi.

Mandag blev der bjærget yderligere tre lig, og det bringer det samlede antal bekræftede omkomne op på 37. Der var 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer om bord på AirAsia-flyet.

Det indonesiske vejragentur oplyste i weekenden, at vejret formentlig var den afgørende faktor, der fik flyet til at styrte i havet. Is i motorer og maskineri kan have fået flyet til at miste opdrift.