Hajen er en and

Det er ikke en hvid haj, der er set ud for Englands kyst, men snarere en brugde, der er en helt almindelig haj i de britiske farvande og lever af plankton.

Sådan ser en hvidhaj ud. Den eller de hajer, der er observeret ud for Cornwalls kyster, vurderes af eksperter til at være af denne menneskeædende art. Foto: Jeannot Lapeyre/AFP Fold sammen
Læs mere

Påstanden om, at en hvid dræberhaj er set ud for den engelske kyst, afvises af eksperter som en and. Balladen startede mandag, da tabloidavisen The Sun udkom med forsiden "Dødens Gab 2" og en række fotos af, hvad der angiveligt var den enorme hvide hajs finne blot 200 meter fra en af Englands mest populære badestrande. Tirsdag hævdede avisen, at der måske endda var to hajer i farvandet.

Men eksperterne står i kø for at fortælle, at skønt en hvid haj ikke kan udelukkes, så er det langt mere sandsynligt, at der er tale om en brugde, en planktonædende haj, der ofte ses ud for de britiske kyster på denne årstid - og som er totalt uskadelig for mennesker.

Kystvagten i Cornwall, hvor hajen blev set, siger, at hajhistorien er rent vrøvl.

The Sun hævder uanfægtet, at der er "bombesikre" beviser for, at det er en haj. Avisen citerer "den førende australske hajkender, Dave "Sharkman" Baxter" for, at hajen helt sikkert er af den store hvide og farlige slags, med den foruroligende tilføjelse: "Hendes mage må være lige i nærheden."

/ritzau/