Haiku-digt førte politi på sporet af morder

Fundet af et traditionelt japansk haiku-digt bragte politiet på sporet af en 63-årig japaner, der formodes at stå bag mindst et mord i en bjerglandsby.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

JAPAN: Et efterladt haiku-digt har ført til anholdelsen af en formodet morder i det vestlige Japan.
Det drejer sig om en 63-årig mand, der forleden forsvandt fra en lille landsby i bjergene i Yamaguchi-præfekturet, hvor fem personer var blevet fundet myrdet. Manden kom i politiets søgelys, da man fandt digtet i hans hjem.

Jagten på den formodede morder begyndte søndag, da politibetjente opdagede tre lig i to nedbrændte huse. Efterfølgende opdagede man yderligere to lig i forskellige hjem. Alle ofrene var ældre mennesker i alderen 70 år og opefter.

Den 63-årige mand er ifølge nyhedsbureauet AFP kendt som en ballademager i bjerglandsbyen. Digtet, der vakte politiets mistanke, lød: »Jeg tænder bålet - røgen giver velbehag - for en bondedreng«.

Manden er sigtet for mord på mindst en af de afdøde personer. Efterforskningen af de øvrige mord fortsætter, oplyser politikilder ifølge AFP.

Haiku er en traditionel japansk digtform, der stammer tilbage fra 1600-tallet. Et haiku-digt består af 17 stavelser delt op i tre grupper på henholdsvis fem, syv og fem stavelser.