Hætteklædte demonstranter støder sammen med politi i Paris

I Paris demonstrerer tusindvis af franskmænd under den første store protest mod Macrons reformer.

En demonstrant i Paris holder et skilt med teksten Kampklædt politi, slut jer til os mod finansen. Scanpix/Philippe Lopez Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Titusinder af franskmænd demonstrerer flere steder i Frankrig mod præsident Emmanuel Macrons omfattende reformer af arbejdsmarkedet.

Det er den første større demonstration mod den relativt nye præsident og hans politik. En politik, som ifølge de franske fagforeninger tilgodeser arbejdsgivere på bekostning af lønmodtagerne.

I Paris er kampklædt politi stødt sammen med hætteklædte unge i udkanten af den demonstration, der finder sted i hovedstaden.

Politiet bruger vandkanoner og trækker af sted med flere af uromagerne, skriver Reuters.

Nogle af de hætteklædte demonstranter har kastet sten mod politiet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Ikke kun i hovedstaden var franskmændene i gaderne for at vise deres modstand mod de omstridte reformer.

I den sydlige by Marseille var den venstreorienterede Jean-Luc Mélenchon, der konkurrerede mod Macron ved præsidentvalget, blandt et par tusinde demonstranter.

Der er tirsdag planlagt over 180 demonstrationer landet over, og den store fagforening CGT har opfordret til strejke omkring 4000 steder.

»Dette er den første, og det ser ud til at være en succes,« siger CGT-chef Philippe Martinez, der skuer ud over menneskemængden i Paris.

Ifølge ham er der omkring 100.000 mennesker, der på landsplan har fulgt CGT's opfordring til at demonstrere og strejke.

Fransk politi sætter antallet af demonstranter lavere. Franske medier skriver, at der deltager omkring 60.000 mennesker i Paris.

Tirsdagens demonstrationer bliver også set som en test af sammenholdet mellem de forskellige franske fagforeninger. Her er der ikke enighed om at bekæmpe Macrons reformer.

/ritzau/AFP