Hackere angriber medier for at støtte Syriens præsident

USA: En hackergruppe, der støtter Syriens præsident Bashar al-Assad, tog tirsdag ansvar for cyberangreb mod det sociale medie Twitter og den amerikanske avis The New York Times, der begge blev hacket tidligere på dagen.

Gruppen, der kalder sig Syrian Electronic Army (Syriens Elektroniske Hær, red.) brugte ironisk nok det sociale medie til at reklamere for angrebet.

»Medier går ned,« skrev Syrian Electronic Army på Twitter. »Twitter, er I klar?«.

På Twitter gik angrebet ud over domæner til deling af billeder, mens The New York Times oplyser, at avisens hjemmeside gik ned på grund af et »ondsindet eksternt angreb«.

Tidligere på måneden tog Syrian Electronic Army ansvar for en række andre cyberangreb. Her havde hackere kortvarigt succes med at omdirigere læsere fra Time og The Washington Post ved at hacke et tredjepartsfirma, der publicerer anbefalinger til indhold på de to mediers hjemmesider. Det lykkedes samtidig hackerne kortvarigt at få publiceret teksten »Hacket af SEA« på CNNs hjemmeside.

Syrian Electronic Army er desuden blevet sat i forbindelse med en episode, hvor Twitter-kontoen tilhørende nyhedsbureauet Associated Press blev hacket, og hackere her fik plantet en falsk besked om en bombeeksplosion i Det Hvide Hus i Washington.

Syrian Electronic Army har meldt ud, at de forsøger at sætte fokus på begivenhederne i Syrien, hvor oprørsgrupper siden 2011 har kæmpet mod det syriske styre.

Ingen medlemmer af Syrian Electronic Army er endnu blevet anholdt.

BNB