Hackede russerne Demokraternes e-mails for at hjælpe Trump? FBI undersøger sagen

Hillary Clinton og Demokraterne har været i strid modvind, efter en email-lækage afslørede, at partiledelsen har forsøgt at sabotere Bernie Sanders kampagne. FBI skal nu undersøge, om det er hold i rygterne om, at det er russiske hackere, som står bag.

FBI går ind i email-lækagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: DSK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der florerer rygter om, at det er russere, som står bag hackerangrebet, der medførte, at hele verden blev bekendt med, at ledelsen i Det Demokratiske Parti har favoriseret Hillary Clinton og forsøgt at ødelægge partifællen Bernie Sanders' chancer for at blive præsident.

For nyligt blev formanden for Demokraternes Nationale Komité (DNC), Debbie Wasserman Schultzs, e-mail hacket, og nu går FBI ind i sagen for at finde ud af, hvordan det kunne lade sig gøre samt hvem der står bag.

»Vi efterforsker sagens natur og omfanget af sagen med DCN. Et sikkerhedsbrud som dette er noget, vi tager meget seriøst,« udtaler FBI i en pressemeddelelse.

Ingen tvivl: Det er russerne

En række cybersikkerheds-eksperter har fulgt sagen tæt, og de mener, ligesom rygterne antyder, at det er russerne, som står bag lækagen.

»Der er russiske fingeraftryk over alt på dette,« siger Rich Barger, chief intelligence officer i den amerikanske IT-sikkerhedsvirksomhed ThreatConnect til LA Times.

En anden ekspert, der mener, at russerne står bag email-lækagen, er Thomas Rid, som er professor i sikkerhedsstudier ved King’s College i London. Han mener, at der er »meget stærke« beviser for, at russiske hackere står bag, skriver Ritzau.

»Operationen stemmer godt overens med den måde, de arbejder på,« siger han til nyhedsbureauet AFP på mediet Motherboard.

Putin elsker Trump

Donald Trump er i mellemtiden gået all-in på at fiske de Bernie Sanders-tilhængerne, som i disse dage udtrykker frustrationer over, at ledelsen i partiet har favoriseret Hillary Clinton, når de burde forholde sig objektivt.

»Så trist at se Bernie Sanders opgive sin revolution. Vi byder alle vælgere, der ønsker at fikse vores system og bringe vores jobs tilbage, velkommen.«

Rygterne om, at russerne skulle stå bag email-lækagen, har Donald Trump dog ikke meget tilovers for.

»Den nye vittighed i byen er, at russiske hackere har lækket de katastrofale DNC e-mails, som aldrig skulle have været skrevet (dumt), fordi Putin kan lide mig!,« skriver han på sin Facebook-profil.