Hårdkogte kriminelle rejser ind i Norge fra Rusland

Dybt kriminelle personer forsøger angiveligt at krydse grænsen til Norge fra Rusland. Over tusinde flygtninge har søgt asyl - heraf flere kriminelle, lyder det.

Flere kriminelle har forsøgt at bruge grænseovergangen ved Storskog. Fold sammen
Læs mere
Foto: CORNELIUS POPPE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

NORGE: Det er ikke kun migranter og mennesker på flugt, der forsøger at rejse ind i Norge. I den nordlige norske fylke Finnmark har politiet angiveligt stoppet flere kriminelle, som ville ind i landet fra Rusland, skriver norske TV2.

I Finnmark er en nedlagt militærlejr i Sør-Varanger ved at blive klargjort til at kunne huse 300 asylansøgere. Men politiet bekræfter over for det norske medie, at flere personer ankommer med alvorlige forbrydelser på samvittigheden.

»De, der er blevet arresteret og tilbageholdt har begået alvorlige kriminelle handlinger i deres hjemland,« siger Ellen Katrine Hætta, der er politichef i det østlige Finnmark, til TV2. Ifølge mediet er der tale om personer, som blandt andet er dømt for mord i deres hjemland.

Politichefen uddyber, at politiet har kunnet læse sig til personernes tidligere kriminelle handlinger i den dokumentation, de har med sig fra Rusland, og de tilbageholdte personer har tidligere haft bopæl i Rusland og andre lande.

»Fem af dem, der er kommet i løbet af efteråret, har vi sendt tilbage over grænsen ved Storskog,« siger politimesteren.

1.200 mennesker har i år søgt om asyl i Norge, efter de har krydset grænsen fra Rusland.