Hårde kampe igen brudt ud ved lufthavn i Donetsk

Rusland kalder ukrainsk modoffensiv for »strategisk fejltagelse«.

Læs mere
Fold sammen

Ukrainske oprørsstyrker, der støttes af Rusland, rettede mandag nye modangreb mod den ukrainske regeringshær, som i weekenden generobrede hovedparten af den fuldstændig sønderskudte lufthavn i Donetsk.

Rusland kalder det ifølge Reuters en »strategisk fejltagelse«, at ukrainerne har sat sig på lufthavnen, og kampene har ifølge Ukraines militær kostet tre af dets soldater livet og 66 sårede.

»Det er den største strategiske fejltagelse til dato at søge en militær løsning på krisen. Det kan føre til uoprettelige konsekvenser for den ukrainske stat,« lyder det fra den russiske viceudenrigsminister Grigori Karasin.

Det sker efter, at Ukraine har afvist en russisk fredsplan og i stedet fastholdt, at den plan, der skal arbejdes frem mod, er den, der blev vedtaget i Hviderusland i september, og som den våbenhvile, der blev indgået, er en del af. Våbenhvilen er dog ikke blevet overholdt på noget tidspunkt i Donetsk-området.

Rusland nægter kategorisk, at de yder støtte til oprørerne i det østlige Ukraine trods flere eksempler på det modsatte, og mandag oplyste en kilde til Reuters, at 25 kampvogne har krydset grænsen fra Rusland ved byen Lugansk.

Sidste uge skulle der have været en ny runde fredsforhandlinger i Kasakhstans hovedstad Astana, men den blev aflyst, fordi udsigterne til, at der kunne opnås noget, var for ringe.

TV: Videooptagelser fra drone viser Donetsk sønderskudte lufthavn