Hård kerne bliver i moske

Over 1.000 militante studerende har overgivet sig, efter de i to døgn har besat Den Røde Moske i Pakistans hovedstad Islamabad. De resterende i moskeen forbereder sig på voldsomme kampe.

Spændingerne i den pakistanske moskekonflikt øges. Foto: Arif Ali Fold sammen
Læs mere

Pakistanske sikkerhedsstyrker har forstærket grebet om Lal Masjid-moskeen i landets hovedstad Islamabad, mens forhandlingerne med bevæbnede studerende fortsætter.

Selvom 1.000 militante studerende i løbet af natten har forladt Den Røde Moske, belejrer en stærkt bevæbnet gruppe stadig stedet, skriver BBC.

Politiet udløste i morges syv "varselseksplosioner" foran moskeen. Ingen kom til skade ved manøvren.

Moskeen har i løbet af de seneste uger været spydspids i tiltagende hårde kampe mod radikale militante studerende og regeringen.

Flere studerende har på det seneste kidnappet politifolk og personer, de mener er involveret i umoralsk adfærd som f.eks. prostitution. Deres erklærede mål er at få indført islamisk lov i Pakistan.

Spændingerne kulminerede mandag, hvor flere lokale beboere i Islamabad måtte flygte over hals og hoved, da de unge studerende gik amok mod politiet med skydevåben, stave og benzinbomber.

16 personer er foreløbigt blevet dræbt - både sikkerhedsstyrker og studerende har mistet livet.

Lederne af moskeen truer med at sende adskillige selvmordsbombere på gaden, hvis myndighederne forsøger at rydde stedet.

Imam i dametøj

En af disse ledere, Imam Maulana Abdul Aziz, blev i går aftes anholdt af politiet, da han forsøgte at flygte fra moskeen iklædt dametøj. En vaks kvindelig betjent fattede mistanke, da imamens højde og tykke mave skilte ham ud fra resten af kvindegruppen, han flygtede sammen med.