Håb om atomaftale svinder før deadline

Sandsynligheden for, at der opnås en aftale om Irans atomprogram inden deadline på mandag, er lille, siger en kilde fra forhandlingerne.

Mens der forhandles om en aftale om Irans atomprogram i Wien, er der protester på gaden i den østrigske hovedstad. Her en demonstrant med et skilt, hvor der står 'ingen atomvåben til mullaherne" i protest mod Irans atomprogram. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOE KLAMAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ØSTRIG: En aftale om Irans atomprogram mellem landet selv og en række stormagter er langt fra klar.

En anonym kilde fra EUs delegation i Østrigs hovedstad, Wien, siger til Reuters, at sandsynligheden for, at parterne når til enighed inden mandag, hvor der er deadline for forhandlingerne, er »meget lille«.

Kilden siger yderligere, at der muligvis indledes drøftelser om, hvorvidt forhandlingerne i Wien skal forlænges, søndag.

Ifølge kilden har der ikke været betydelige fremskridt i forhandlingerne, hvilket USAs udenrigsminister, John Kerry, også gav udtryk for tidligere lørdag.

»Vi håber på, vi kan få gjort forsigtige fremskridt, men der er stor afstand mellem os, og vi har stadig nogle alvorlige huller, som vi arbejder på at lukke,« siger udenrigsministeren.

Fredag forlængede John Kerry og den iranske udenrigsminister, Mohammed Javad Zarif, opholdet i Wien, hvor der forhandles intenst.

Målet med forhandlingerne, som også Kina og Rusland deltager i, er at forvandle en midlertidig aftale indgået sidste år til en varig aftale.

Sidste års midlertidige aftale handler om, at Iran skal bremse sit atomprogram til gengæld for lempelse af økonomiske sanktioner.

Forhandlingerne mellem parterne har stået på siden februar.