Guvernør var hos sin elskerinde i Argentina

Den forsvundne republikanske guvernør fra South Carolina var rejst til Argentina for at være hos sin elskerinde.

South Carolinas guvernør, Mark Sanford. Fold sammen
Læs mere
Foto: Daniel Karmann / EPA

SANTA FE:
Han sagde undskyld til så mange mennesker, at der tilbage i verden formentlig ikke er et menneske, som ikke fik en undskyldning fra guvernør Mark Sanford.

Og så nåede han til det, som han unskyldte for:

»Jeg har været utro over for min kone ... Jeg har udviklet et romantisk forhold til, hvad der begyndte med at være en god argentisk ven, og som så endte med at være så meget mere.«

Dermed faldt brikkerne på plads i en af de mest bizarre politiske sager i nyere amerikansk historie.

I sidste uge forsvandt guvernør Mark Sanford, og hans kone, hans venner, hans partifæller og hans stab anede ikke, hvor han var, og det udviklede sig til en længere historie, hvor alle forsøgte at spore guvernøren.

Han havde ringet fra sin mobiltelefon lørdag, viste det sig, og tirsdag oplyste hans stab, at han var ude og vandre et sted på naturstien Appalachian Trails.

I går kom det så frem, at han - uden at advisere nogen, og uden at overdrage magten i staten til andre - var rejst til Buenos Aires.

Først sagde han, at han havde været alene i Buenos Aires, men på pressemødet onsdag aften dansk tid lagde han kortene på bordene.

»Var du alene,« spurgte en journalist.

»Åbenlyst ikke,« svarede han. Underforstået: Han havde været sammen med den argentiske kvinde i Buenos Aires.

På pressemødet oplyste Mark Sanford også, at han øjeblikkeligt ville trække sig fra posten som formand for den republikanske guvernørsammenslutning, og han erkendte også mere eller mindre, at han ikke længere regnede sig som mulig republikansk præsidentkandidat i 2012.

Han og hans kone havde i månedsvis haft problemer i ægteskabet, og de havde gået til bibelsk ægteskabsrådgivning, sagde han, og hvis han havde en dollar for hver gang, han undskyldte over for sin kone og over for sine fire skolesøgende børn, så ville han være mangemillionær.

Sanford har ofte i sine valgkampe - først til Kongressen og senere til guvernørposten - brugt sin familie i sine valgreklamer, og hans fire drenge har ofte omgivet ham på pressebilleder.