Grossist idømt over to års fængsel for hestekødsskandale

En hollandsk grossist er blevet idømt to og et halvt års fængsel for at sælge hestekød, som var det oksekød, under den store hestekødsskandale i 2013.

Læs mere
Fold sammen

HOLLAND: Retten i den hollandske by Den Bosch har tirsdag idømt grossist Willy Selten to og et halvt års fængsel for at have solgt i omegnen af 300 tons hestekød mærket som oksekød, skriver nyhedsbureauet AFP ifølge Yahoo News.

»Som chef for to selskaber var han skyldig i at lave fakturaer, etiketter og skriftlige deklarationer og bruge disse forfalskede dokumenter til at sælge kød,« sagde dommeren ifølge AFP.

Willy Selten blev anholdt i maj 2013 under den store såkaldte hestekødsskandale, der forargede forbrugere i hele Europa.

Hans selskaber har forarbejdet mindst 336 tons hestekød mellem 2011 og 2012, men hestekød står ikke nævnt i nogle af selskabernes bøger.

Ved dommen blev det nævnt, at Willy Selten ikke blot har skadet slagteres ry og vildledt kunder, men at han har skadet hele den hollandske kødbranche.

»Han sparede penge ved at købe billigere hestekød, blande det med oksekød og sælge det videre som dyrere oksekød,« sagde dommeren.

Under retssagen sidste måned sagde Willy Selten, at miseren skyldtes fejl i bogholderiet.

»Jeg er ikke den store hestekødssvindler, de alle leder efter. Jeg var sløset med min administration, men ikke med vilje,« sagde han i marts ifølge AFP.

Skandalen rullede, da det i januar 2013 blev konstateret, at frosne burgere leveret til flere supermarkeder i Storbritannien indeholdt DNA fra heste. Herefter blev også kødboller hos Ikea, pølser i Rusland med videre taget væk fra hylderne.