Grøn Koncert vil studere technotragedie

Technotragedien i Duisburg får indflydelse på sikkerheden ved koncerter herhjemme fremover. Sikkerhedskoordinatoren for Grøn Koncert vil studere ulykken.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdagens tragedie ved Love Parade i Duisburg i Tyskland vil give genlyd ved danske musikarrangementer fremover. Det oplyser Sikkerhedskoordinator for Grøn Koncert, Martin Collin Fjordholt.

- Det er klart. Vi ser på de studier, der bliver lavet, og hvad der går galt, og hvilke reaktioner, man kan få hos en menneskemængde. Så går vi ind og ser på vores apparat, om vi kan blive ramt af noget af det samme. Så ja, helt bestemt, uddyber Fjordholt.

Ved Technofesten i Druisburg blev et indtil videre ukendt antal mennesker fanget, da der udbrød panik i en indgangstunnel. 19 er døde og 342 kvæstede.

- Vi ser på, om vi kan have nogen tilsvarende problemer i de områder, vi opererer i, for eksempel med indgangssluser, siger Fjordholt.

Festivaldeltagere sagde lørdag aften til det tyske nyhedsbureau dpa, at politiet mindre end en time før tragedien havde advaret om, at situationen i tunnelen var ved at blive kritisk.

- Det, det gælder om i sådan en situation, er at have så kort kontaktvej fra den gæst, der oplever et problem, til beslutningstageren der skal sige, hvad gør vi så ved det, understreger Fjordholt.

På Grøn Koncert henvender modtageren af en anmeldelse sig direkte til en besluttende myndighed.

/ritzau/