Greenpeace vil have grøn PS3

Greenpeace anklager spilkonsoller som Playstation 3 og Nintendo Wii for at indeholde giftige stoffer.

Ifølge Greenpeace indeholder konsollen Playstation 3 giftige stoffer, som godt kan fjernes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Miljøorganisationen Greenpeace anklager Microsoft, Nintendo og Sony for ikke at begrænse farlige kemikalier i den plastic, de bruger i deres spilkonsoller.

Greenpeace fremhæver mobiltelefon- og computerproducenter som forbilleder, fordi de ikke benytter de samme giftige kemikalier i deres produkter.

Derfor appellerer Greenpeace nu til forbrugerne. De skal overtale producenterne til at tænke grønnere:

- Producenter som Microsoft, Nintendo og Sony hænger i bremsen, når det kommer til at reducere mængden af farlige stoffer i spilkonsollerne. PC-producenterne benytter mange af de samme komponenter som konsollerne gør, men de er langt mindre giftige. Så det kan blive meget bedre, siger Zenia Al Hajj fra Greenpeace.

Som en del af kampagnen har Greenpeace lanceret en video med de ikoniske figurer Microsoft's Master Chief, Nintendos Mario og Sonys Kratos, der kan ses kæmpe om præmien om en grønnere spillekonsol.

Greenpeace mener ikke, at der på nuværende tidspunkt bliver gjort nok for at for at gøre opmærksom på problemet, og forklarer at de farlige kemikalier er meget skadelige for de fabriksarbejdere i Kina og Indien, der arbejder med materialerne.