Græske kvinder sælger sig selv for en sandwich

Prisen for sex med prostituerede i Grækenland er styrtdykket, siden den økonomiske krise ramte landet. Det viser et nyt studie, som samtidig konkluderer, at prostitutionsmarkedet nu domineres af græske kvinder frem for østeuropæere.

Omkring 18.500 personer arbejder som prostituerede i Grækenland, og størstedelen af dem er græske kvinder. Det viser et nyt græsk studie ifølge Washington Post. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC GAILLARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I seks år har den græske gældskrise gjort ondt på grækerne. Det offentlige underskud er vokset, og arbejdsløsheden har fulgt trop.

Antallet af hjemløse er steget, og selvmordsraten blev i februar målt til at være den højeste i 30 år. Bare for at nævne nogle få konsekvenser.

Nu tilføjer et nyt græsk studie mere til den lange liste over følgerne af den finansielle deroute. Studiet bygger på data indsamlet over tre år blandt mere end 17.000 prostituerede i Grækenland og viser, at landet nu er et af de billigste steder i Europa at købe sex. Det skriver Washington Post.

Sociologiprofessor Gregory Laxos fra  Panteion Universitetet i Athen, en af personerne bag studiet, fortæller ifølge Washington Post til The Times, at den gængse pris for 30 minutters sex med en prostitueret før krisen var 50 euro, men at samme ydelse i dag kan købes for helt ned til to euro.

»Nogle kvinder gør det for en ostetærte eller en sandwich, fordi de er sultne,« siger Gregory Laxos ifølge Washington Post til The Times og fortsætter: »Andre for at betale skat, regninger, uforudsete udgifter eller for at kunne skaffe penge til stoffer.«

Græske kvinder dominerer markedet

Tidligere var prostitutionsmarkedet i Grækenland domineret af kvinder fra Østeuropa, men ifølge det græske studie har det billede ændret sig. Det anslås, at 18.500 personer arbejder som prostituerede i Grækenland, og flertallet af dem udgøres nu af græske kvinder.

Prostitution er lovligt i Grækenland, men studiet afslører, at meget få af landets bordeller har den nødvendige licens, hvilket tvinger en del af kvinderne til at arbejde på gaden. De fleste af dem er mellem 17 og 20 år, når de begynder at arbejde som prostituerede.

Gregory Laxos fortæller til The Times, at antallet af unge kvinder, som i et desperat forsøg på at tjene hurtige penge sælger sig selv meget billigt, er stigende, og at der ikke er udsigt til, at udviklingen vil vende foreløbig. Tværtimod.