Græske bomber er ikke international terror

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den græske regering siger, at en række græske pakkebomber rettet mod ambassader og europæiske regeringsledere ikke er forbundet til international terror.

De græske pakkebomber, der siden mandag er blevet sendt til udenlandske ambassader i Athen og flere europæiske regeringsledere, har intet med international terror at gøre, siger Grækenlands udenrigsminister, Dimitris Droutsas.

- Alle beviser indtil nu viser klart, at disse hændelser ikke har noget at gøre med nogen form for organiseret international terrorisme, siger Droutsas.

Siden mandag er der fundet i alt 14 formodede eller faktiske pakkebomber med græske afsendere. En formodet anarkistisk gruppering har angiveligt sendt pakkebomber til blandt andre Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Italiens premierminister, Silvio Berlusconi.

Pakkebomben rettet mod Merkel blev samme dag opfanget af postomdelingen i kanslerkontoret, og den viste sig at indeholde sprængstof. Bomben var sendt fra Grækenland.

Bomben rettet mod Berlusconi blev fundet om bord på et fragtfly fra Grækenland. Da myndighederne i italienske Bologna undersøgte den, brød den i brand.

Politiet har anholdt to personer i pakkebombesagen. De bar på en bombe adresseret til Frankrigs præsident, Nicolas Sarkozy.

En af de anholdte er medlem af den anarkistiske gruppe Synomosia Pyrinon tis Fotias, der tidligere har gennemført flere bombeangreb mod regeringen og offentlige kontorer.

Grækenland har suspenderet al oversøisk pakke- og brevpost i 48 timer på grund af pakkebomberne.

- Vi har været i kontakt med alle ambassaderne for at informere dem om hændelserne mandag og har bedt dem om at være særligt forsigtige med posten, siger Droutsas.

/ritzau/AFP