Græsk undtagelsestilstand

Den græske premierminister har erklæret hele landet i undtagelsestilstand efter skovbrandene, der foreløbig har dræbt 44 mennesker. Han siger, at brandene må være påsatte.DineOrd: Er du på ferie i Grækenland? Skriv til os

En TV-fotograf går tæt på en brand i det sydlige Peloponnes. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

»Alle landets regioner er erklæret i undtagelsestilstand,« sagde den græske premierminister Costas Karamanlis i en tale til nationen.

Karamanlis sagde, de mange »fronter ikke kan være en tilfældighed« og lovede, at de skyldige ville blive fundet og straffet.

Grækenland har hele sommeren været ramt af skovbrande, som opstår i tørkeperioder og bredes af en voldsom blæst. De seneste dage er antallet af brande eksploderet.

Tidligere i dag meddelte myndighederne, at man bekæmper i alt 87 forskellige brande, især på den sydlige del af Peloponnes-halvøen.

Dødstallet for brandene nærmer sig de 50. Der er mange små og isoleret beliggende landsbyer i de værst ramte brandområder, så tallet frygtes at kunne stige væsentligt, efterhånden som man skaffer sig adgang til de afskårne landbyer