Græsk regering vil gøre op med populært feriekoncept

Turister på all inclusive-ferier bidrager for lidt til den græske økonomi, mener den nyvalgte græske regering, som vil begrænse feriekonceptet.

Foto: JUDITH BETAK

GRÆKENLAND: Grækenlands nye premierminister Alexis Tsipras vil ifølge avisen Daily Mail have begrænset udbuddet af turisthoteller, der tilbyder gæsterne det populære koncept all inclusive.

Årsagen til den politiske modstand mod konceptet er, at turisterne i alt for ringe grad bevæger sig uden for hotelområderne. De bevæger sig ikke ind på de lokale restauranter og i butikkerne, som dermed går glip af indtjening og således ikke bidrager til samfundet og landets skrøbelige økonomi.

At der formentlig er noget under opsejling, når det gælder udbuddet af all inclusive-rejser til Grækenlands fremgår af, en erklæring som talsmanden for den nye regering, Danai Badogianni, har fremsat:

»Den nye turistminister vil blive udnævnt i dag, og han eller hun vil forklare vores planer for all inclusive-ferier de kommende dage,« siger han.

Allerede nu lyder der imidlertid advarende røster i Grækenland.

Andreas Andreadis, der er formand for den græske turistsammenslutning, siger direkte, at stigende afgifter på indkvartering af turister »vil være det samme som at begå selvmord« for Grækenland.

Turisme står for næsten en femtedel af det græske nationalprodukt, og efter et dyk under de seneste kriseår er tallet atter for opadgående.

Grækenland er blandt danskernes foretrukne rejsemål, når feriekufferten skal pakkes.