Græsk forslag skal diskuteres igen onsdag

Et græsk forslag til en ny gældsaftale for det kriseramte land vil blive drøftet igen onsdag, fastslår formand for Eurogruppen efter en telefonkonference tirsdag aften.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU: Der ligger fortsat ingen afklaring på Grækenlands seneste forslag til en gældsaftale, efter finansministrene i Eurogruppen tirsdag aften afholdt en telefonkonference, hvor forslaget blev drøftet.

Tirsdag eftermiddag smed den græske premierminister, Alexis Tsipras, et nyt forslag på bordet, da han bad om 220 milliarder kroner til sit kriseramte land.

Ved midnat tirsdag aften udløber den nuværende gældsaftale, og Grækenland har hidtil afslået at ville betale et afdrag på 11 milliarder kroner til Den Internationale Valutafond. Afdraget skulle falde tirsdag, men den græske finansminister oplyste tirsdag eftermiddag til Reuters, at man ikke ville betale.

Hollands finansminister, Jeroen Dijsselbloem, der også er formand for Eurogruppen, oplyser til Reuters, at finansministrene vil drøfte grækernes seneste forslag til kreditorerne på en ny telefonkonference onsdag.

Han siger samtidig, at det er for sent at forlænge den aftale, der udløber natten til onsdag, og dermed synes det sandsynligt, at Grækenland ikke vil være i stand til at opfylde sine betalinger.

Alexis Tsipras har kaldt grækerne til folkeafstemning søndag, hvor de skal tage stilling til, hvorvidt de mener, at landet skal opfylde de krav, kreditorerne har stillet om reformer og besparelser.

Tsipras har anbefalet sine landsmænd at stemme nej.