Grænsehegn skal holde flygtninge ude af EU

Ungarn har taget første spadestik til et højt hegn langs grænsen til Serbien, der skal stoppe flygtninge i at krydse grænsen til landet.

Morahalom, Ungarn, mandag: En bulldozer fra det ungarnske forsvar i gang med at rydde terrænet forud for etableringen af det nye, 175 kilometer lange hegn, der skal hindre flygtninge i at krydse grænsen fra Serbien. Fold sammen
Læs mere
Foto: ZOLTAN GERGELY KELEMEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

UNGARN: Mandag har Ungarn taget hul på et byggeprojekt, der skal forhindre illegale immigranter at komme ind i landet fra syd.

Projektet består i et fire meter højt hegn, der skal strække sig 175 kilometer langs grænsen til Serbien. Første spadestik er nu taget nær byen Morahalom, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Titusindvis at flygtninge, hovedsagelig fra Afrika og Mellemøsten, bruger en rute igennem Balkan for at komme til EU. De krydser Middelhavet til Grækenland, hvorfra de rejser nordpå gennem Makedonien og Serbien for at komme til EU-landet Ungarn. Herfra kan migranterne fortsætte til de vestlige EU-lande uden at møde grænsekontrol.

At ruten virkelig bliver brugt af det nuværende rekordstore antal flygtninge i verden mærkes tydeligt. I Ungarn er mere end 70.000 migranter registreret siden nytår sammenlignet med 43.000 hele sidste år.

De fleste rejser videre til andre rigere EU-lande, men på grund af Dublin-forordningen kan andre EU-lande sende en del flygtninge retur til Ungarn. Ifølge forordningen skal flygtninge nemlig have behandlet deres ansøgning om asyl i det EU-land, de først registreres i.

Morahalom, Ungarn, mandag: Det ungarnske forsvar er gået i gang med at rydde terrænet forud for etableringen af det nye, 175 kilometer lange hegn, der skal hindre flygtninge i at krydse grænsen fra Serbien. Fold sammen
Læs mere
Foto: CSABA SEGESVARI.

Ungarn proklamerede så sent som i sidste måned, at landet ikke længere ville overholde Dublin-forordningen, men udtalelsen blev trukket tilbage, da det ledte til spændinger med nabolandet Østrig og kritik fra resten af EU.

Selv om forordningen tillader EU-lande at sende flygtninge tilbage til Ungarn, er der ikke tegn på, at det sker i stor målestok, skriver Reuters.

Flygtningelejre i Ungarn og Østrig er dog overfyldte, og i sidste måned brugte ungarsk politi tåregas for at forhindre hundredvis af migranter i at slås og kaste sten i en lejr ved byen Debrecen.