GPS-udstyr skal sladre om tyske ulve

I bestræbelserne på at kortlægge ulvenes færden har man i Tyskland fanget en ulv, som efter at være blevet udstyret med GPS nu er sat på fri fod.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyskerne tager nu moderne redskaber i brug i bestræbelserne på at få overblik over ulvenes udbredelse og færden, skriver Flensborg Avis.

I delstaten Niedersachsen syd for Hamborg er det lykkedes at fange en ulv og udstyre den med en GPS-sender. Det fortæller delstatens miljøminister, Stefan Wenzel.

»GPS-senderen skal først og fremmest bruges til at afsløre, hvis ulveflokken ændrer adfærd og for eksempel nærmer sig menneskelig bebyggelse, så vi får mulighed for at gribe ind på passende vis,« siger Stefan Wenzel til Flensborg Avis.

I hele Tyskland er der ifølge avisen mindst 30 ulveflokke samt en række ulve, der kun færdes som par. Den indfangede ulv kommer fra et ulvekoppel i en by 50 kilometer syd for Hamborg. Den er en ud af i alt fem ulveflokke i Niedersachsen.

Ulve har i de senere år bredt sig mere og mere mod nord og har forlængst krydset grænsen til Danmark. Det er håbet, oplyser miljømyndighederne i Niedersachsen, at GPS-senderen gør det muligt at få et bedre overblik over, hvor ulvenekoplet befinder sig, og hvilke ruter ulvene bevæger sig på.

Det er desuden håbet, at der i den kommende tid kan sættes GPS-sendere på endnu flere tyske ulve.