Google inviterer alle med i regnskoven

Med nye billeder i Googles digitale kort og med funktionen »Street View« kan internetbrugere komme på tur i verdens største regnskovsområde - Amazonas i Sydamerika.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra grønne trækroner til tykke stammer.

Med nye billeder tager Google regnskovsinteresserede med på tur i regnskoven i Amazonas. Billederne, der er Googles seneste tilføjelse til de digitale kort, gør det med funktionen »Street View« muligt både at skue op i trækronerne, kigge ned i den bladklædte jord og sågar bevæge sig rundt mellem træerne og på små floder i Amazonas regnskovsområde - helt uden at booke flybillet, trække i trekkingtøjet eller få sved på panden.

Den digitale udgave af regnskoven er blevet mulig, efter Google har fløjet et af sine såkaldte »Street View«-kameraer ned i skoven med en wire og taget billeder med 360 graders vinkel rundt i skovens buskads, skriver BBC.

»De fleste mennesker kommer ikke i regnskoven i deres levetid,« siger Googles talsmand Laurian Clemence, der udover at give folk mulighed for at tage et kig i regnskoven også håber, at miljøforkæmpere vil anvende den nye »Street View«-funktion:

»Vi håber, at miljøforkæmpere vil bruge det som et redskab til at se, hvad der findes i regnskoven,« siger hun ifølge BBC.

Fotograferingsprojektet er et samarbejde mellem Google og Amazonas Sustainable Foundation (FAS), der kæmper for blandt andet bæredygtigheden i den knap syv millioner kvadratmeter store regnskov. Arbejdet med at gøre regnskoven farbar fra skærmen startede allerede i 2010, hvor trekkere fotograferede floderne Aripuanã og Madeira i regnskoven.