Google donerer millioner som svar på immigrantpolitik

It-giganten Google giver en stor sum penge som hjælp til dem, der kommer i klemme på grund af immigrant-regler.

Mindst 187 af it-virksomheden Googles ansatte anslås at blive ramt af den amerikanske præsident Donald Trumps dekret om at nægte statsborgere fra syv udvalgte muslimske lande indrejse til USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: WALTER BIERI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mindst 187 af it-virksomheden Googles ansatte anslås at blive ramt af den amerikanske præsident Donald Trumps dekret om at nægte statsborgere fra syv udvalgte muslimske lande indrejse til USA.

Derfor har Google reageret ved at donere to millioner dollar (cirka 14 millioner kroner) til fire hjælpe- og civilretlige organisationer.

Det forventes, at Googles ansatte vil donere et tilsvarende beløb, så totalen samlet set når op på fire millioner dollar.

Pengene skal gå til at hjælpe de mennesker, der kommer i klemme på grund af de nye regler.

- Vi er bekymret over konsekvenserne af dette dekret og alle lovforslag, der kan indføre begrænsninger for Google-ansatte og deres familier, eller som kan skabe barrierer i forhold til at hente talent til USA.

- Vi vil fortsætte med at gøre ledere i Washington og andre steder opmærksomme på vores syn på disse sager, hedder det i en udtalelse, som Google har sendt til avisen USA Today.

De fire organisationer, der får glæde af pengene, er American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resources Center, International Rescue Comittee og FN's Flygtningeagentur.

Hos Microsoft har man tilbudt advokatbistand til de ansatte, der bliver ramt af de nye regler.

Uber har også tilkendegivet, at man vil donere et millionbeløb til en fond, der kan hjælpe berørte Uber-chauffører.

/ritzau/