God gerning set af millioner: Fremmed gav hjemløs læsehest den perfekte gave

Foto: Imgur
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En anonym, men betænksom fremmed, hyldes på nettet, efter han gav sin Kindle e-bogslæser til hjemløse Paul.

Billedet af forhutlede Paul med sin Kindle i hånden er blevet set over to millioner gange på billeddelingssiden Imgur, og forhistorien er den, at den anonyme fremmede på et besøg i Las Vegas så Paul læse den samme slidte bog igen og igen, hver gang han gik forbi.

Den historie har den fremmede giver fortalt på Reddit, hvor han holder sig under brugernavnet ’mjuad’. Mjuad fortæller, at han selv har prøvet at heldet har surmulet i stedet for at smile til ham, og derfor gav han sin Kindle plus oplader til Paul.

I den lille elektroniske sag findes der cirka 200 bøger, så der er masser at fordybe sig, men Paul fik samtidig også den anonyme fremmedes adresse, så han kan sende e-bogslæseren til ham, når den trænger til at blive tanket op med nye titler.

»Jeg tjener rigtig godt med penge, og jeg har selv været helt nede. (…) Jeg kunne ikke få mig selv til at fortsætte forbi ham med den i tasken velvidende, at nogen kunne få så meget glæde ud af noget, som koster så lidt for mig.«

»Jeg har aldrig set nogen så glad for at få noget som helst, og det giver mig så meget glæde hver eneste dag at se ham læse i den,« skriver giveren på Reddit.