Global sexhandel = 200 mia. kr. i årlig profit

En amerikansk forsker har udregnet, hvor meget profit der kan tjenes på sexhandlede hvert år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ofre for menneskehandel til sexindustrien tjente sidste år over 36 milliarder dollars, hvilket svarer til over 200 milliarder kroner til deres bagmænd.

Den opsigtsvækkende udregning er lavet af den amerikanske forsker Siddharth Kara fra Harvard Universitet i USA, der i mere end ti år har forsket i den globale menneskehandel ud fra et økonomisk og business-orienteret perspektiv.

Han er onsdag hovedtaler på en international konference om menneskehandel, afholdt i København af Center mod Menneskehandel.

De mest "profitable slaver"

Og ifølge den amerikanske ekspert er menneskehandel til sexindustrien en af de mest lukrative kriminelle brancher.

- Handlede sexslaver er de mest profitable slaver i historien, sagde Siddharth Kara på konferencen.

Hans tal viser, at ofre for sexhandel kun udgør ca. 4 pct. af verdens ”moderne slaver”, som han kalder dem, der også dækker over tvangsarbejdere, børnearbejdere osv. Ifølge ham var der ved udgangen af 2009 mellem 27 og 32 millioner ”moderne slaver”. Ud af dem var 1,3-1,5 millioner mennesker handlet til sexindustrien.

Til gengæld genererer de sexhandlede godt 40 pct. af den samlede profit, som kriminelle bagmænd hvert år tjener på slaver.

 

 

29.000 dollars tjent per sexslave

Siddharth Kara forklarer, at profitten på ”moderne slaveri” sidste år udgjorde over 95 milliarder dollars – og heraf var mere end 36 milliarder dollars tjent på de mennesker, der handles til sexindustrien.

I gennemsnit kan bagmændene tjene 29.000 dollars om året i direkte fortjeneste på en enkelt sexslave, vurderer den amerikanske ekspert.

- Enkelte individer bliver tvunget til at gennemføre hundreder eller tusinde af seksuelle tjenester, før de enten flygter, bliver befriet eller dør, forklarede Siddharth Kara på konferencen.