Glasgow-terrorister var på flugt

Da de to mænd smadrede en bil fuld af benzin og gasflasker ind i lufthavnsterminalen i Glasgow, var de allerede eftersøgt af politiet for de to bilbomber i London, skriver CNN.

Jeepen to mænd smadrede ind i lufthavnsterminalen. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Allerede i timerne inden de kørte en Jeep Cherokee fyldt med gasflasker og benzin ind i lufthavnsterminalen i Glasgow, var de to gerningsmænd mistænkt af britisk politi for London-bilbomberne.

Udlejningsfirmaet, der lejede et hus ud til de to Glasgow-mistænkte, blev 15 minutter inden angrebet på lufthavnen kontaktet af politiet i forbindelse med det mislykkedes terrorangreb i London.

De to mænd blev anholdt ved den brændende bil, den ene af dem stærk forbrændt. Hans husværtinde oplyser til CNN, at han arbejder som læge på det hospital, hvor han nu er indlagt.

Her til formiddag anholdte skotsk politi endnu to mistænkte i terrorsagen. De to mænd, der er 25 og 28 år, er begge fra Paisley-området tæt på Glasgow.

Det bringer antallet af anholdte i forbindelse med de tre angreb op på syv i alt. Alle er ifølge politiet med anden etnisk herkomst end britisk.

Kilder fortæller til CNN, at de to Londonbilbomber - modsat den i Glasgow - var sat til at blive fjerndetoneret ved hjælp af mobiltelefoner - som bekendt uden held.

Chefen for Storbritanniens antiterrorpoliti, Peter Clarke, fortalte ved et pressemøde i går, at sammenhængen mellem de tre angreb bliver mere og mere tydelig.