Gingrich skærer kraftigt i sin kampagnehjælp

Men Newt Gingrich fastholder, at han fortsat er med i kapløbet om at blive republikanernes præsidentkandidat.

Foto: Jessica Kourkounis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af kandidaterne ved det republikanske primærvalg, Newt Gingrich, har sendt en tredjedel af sine kampagnemedarbejdere hjem. Det bekræfter kilder i kampagnen over for Reuters.

Hjemsendelsen sker til trods for, at kapløbet om at få lov til at udfordre Barack Obama ved det amerikanske præsidentvalg i november ikke er slut endnu. Det skal dog ikke ses som om, at Gingrich dermed trækker sig fra kampen. Tværtimod, lyder det fra hans kommunikationsdirektør, Joe DeSantis.

Nu vil de nemlig fokusere på det republikanske konvent, hvor det endeligt besluttes, hvem der bliver præsidentkandidat. Her håber Gingrich på sine talegaver til at overtale de delegerede til at vælge ham, selv om han ikke har været voldsomt populær ved valgene i de amerikanske stater, der foreløbigt har stemt. Kun to er faldet ud til hans fordel, mens Mitt Romney og Rick Santorum begge er langt foran.

Trækker han sig fra kampagnen, vil det være en fordel for konkurrencens nuværende to’er, Santorum, men det afviser Gingrich altså kategorisk.

BNB