Gidslers død skal nu undersøges

To gidsler mistede livet, da politiet stormede en café i Sydney efter en 16 timer lang gidseltagning. Nu skal dødsfaldene undersøges.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To gidsler mistede livet, da politiet stormede en café i det centrale Sydney efter en 16 timer lang gidseltagning.

Også den midaldrende gerningsmand døde i caféen. Nu skal det undersøges, hvad der præcis skete, da politiet rykkede ind, skriver bbc.com.

Undersøgelsen af politiets aktion og gidslernes død kan tage uger eller måneder.

Fordi efterforskningen er i gang, vil vicepolitikommissær Catherine Burn fra New South Wales Politi ikke oplyse, om gidseltageren Man Haron Monis selv skød gidslerne.

»Det er ekstremt vigtigt, at jeg ikke siger ret meget om de seneste 24 timers begivenheder,« siger vicepolitikommissæren.

Hun oplyser, at politiet rykkede ind som led i en nødberedskabsplan:

»Planen blev aktiveret på et specifikt tidspunkt. Den information, jeg har, er, at der blev hørt skud, og at en nødberedskabsplan blev aktiveret.«

Fire personer kom til skade, da politiet rykkede ind. Den ene af dem er en politibetjent, som er blevet udskrevet fra hospitalet.

De øvrige tre er gidsler, der blev ramt af skud i henholdsvis skulderen, foden og benet. De er ifølge politiet i stabil tilstand, skriver bbc.com.

To af gidslerne er gravide og blev også bragt til hospitalet. De er blevet undersøgt og er begge uskadte.

Politiet efterforsker fortsat gerningsmandens motiv. Men den australske premierminister, Tony Abbott, har oplyst, at den iranskfødte Man Haron Monis »havde en lang historie med voldelig kriminalitet, betagelse af ekstremisme og psykisk ustabilitet«.