Gidseldrama på hotel med FN-udsendte er ovre

Fire gidsler er blevet befriet fra et hotel i det centrale Mali, hvor udsendte FN-soldater holder til. Flere er blevet dræbt.

Militærpatrulje i byen Sevare i Mali, hvor flere hoteller har været under angreb af islamiske militante (arkivfoto). Fold sammen
Læs mere
Foto: STR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

MALI: Lørdag har maliske specialstyrker med hjælp fra franske soldater stormet et hotel i byen Sevaré i regionen Mopti. Her har formodede militante islamister holdt gidsler fanget, siden de angreb hotellet fredag morgen. Det oplyser forsvarsministeriet i Mali ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fire gidsler er blevet befriet, mens tre dræbte er fundet ved stedet.

»Det lader til at være ovre, og det er endt godt,« siger talsmand fra forsvarsministeriet oberst Diaran Koné til Reuters.

Han oplyser ikke, hvilken nationalitet de dræbte har. Ukraine og Rusland har dog tidligere bekræftet, at der var borgere fra deres lande blandt gidslerne, og lørdag skriver russiske medier, at et russisk gidsel, der arbejder for flyselskabet UTair, er blandt de befriede.

Ansatte ved det maliske militær har også udtalt, at borgere fra Sydafrika og Frankrig menes at bruge hotellet.

Værnfælles Forsvarskommando oplyste fredag til TV 2, at der ikke er nogen danskere udsendt for FN, der er kommet noget til.

Angrebet fandt sted fredag morgen, da bevæbnede mænd stormede hotellet. De dræbte mindst seks personer herunder fem maliske soldater og en ansat ved FNs fredsbevarende mission i landet MUNISMA.

Tre angribere, heraf en med sprængstoffer spændt til kroppen, blev også dræbt.

FN fordømmer det »afskyelige angreb« på det skarpeste.

Den fredsbevarende mission MINUSMA blev etableret i 2013 for at beskytte civile og sikre stabilisering i landet.